След края на последното заседание депутатите се снимаха за спомен

Край на 43-тото Народно събрание и начало на предизборната борба. Политически сблъсъци и обещания за бъдещето белязаха последния ден на парламента. 

ЦАЧЕВА: НИЕ СМЕ НАЙ-ДОСТЪПНАТА, НАЙ-ПРОЗРАЧНАТА ИНСТИТУЦИЯ

От днес до 26 март - датата на предсрочните избори, управлението на държавата ще бъде в ръцете на президента и неговия служебен кабинет. 

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС: СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРЕДСТОИ КОАЛИЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

В последния си работен ден депутатите приеха промени в няколко закона, а парламентарните групи направиха оценка на постигнатото през последните две години. Оценките за работата на парламента се разминаха. Всяка от парламентарните групи предложи своя версия какъв е бил. Историческата оценка ще даде времето.

Иначе като за последно се наслушахме на предизборна риторика и позиране на снимки за спомен. На нея депутатите демонстрираха смирение, макар че минути по-рано щурмуваха трибуната с патоса на предизборни обещания и критики към опонентите.  

Докато в залата се лееше политика, в кулоарите се раздаваха автографи и снимки за спомен. Оказа се, че бившите депутати не бързат да издават намеренията си за живота след жълтите павета. А връщането им във властта ще зависи от волята на избирателя и партийните централи.

БСП ОПРЕДЕЛИ РАБОТАТА НА ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ КАТО ПРОВАЛ

За Янаки Стоилов, който има почти 25-годишен депутатски стаж, този парламент може да е последен. Промени в устава на „Позитано” предвиждат да няма пожизнени депутати, а народни избраници с до три мандата.  

За партийците в редиците на ГЕРБ мястото в следващите листи ще зависи от оценката на местните структури.  

ЦВЕТАНОВ: НЕКА ИМА КОНСТРУКТИВЕН ДЕБАТ В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

Изборите за следващия парламент ще бъдат на 26 март, а от техния резултат ще зависят кои лица ще влязат в сградата на Народното събрание и какви политически конфигурации ще се окажат работещи в него.  

След края на заседанието депутатите спазиха традицията да се снимат за спомен. 

Ето я снимката: 

Репортери: Марина Стоименова, Ина Гълъбова