„Главната цел е убедителното спечелване на предстоящите избори", коментира тя

В коалицията ни трябват партии с влияние, а не само почитатели на субсидии. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП, информира БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КОНГРЕСА НА БСП

Нинова представи проект за коалиционната политика и формата за участие на БСП в изборите.

Според Корнелия Нинова БСП има нужда от принципно нов подход към образуването на коалиции за избори. Досегашната структура и състав на коалицията към момента е изчерпала възможностите за разширяване на електоралното влияние на БСП, категорична бе тя.

По темата

„В новата политическа ситуация на БСП са необходими партньори, които не само да оформят коалиция, без да имат съществен принос към общия изборен резултат, а да разширяват електоралната подкрепа за левицата. В коалицията ни трябват партии с влияние, а не само почитатели на субсидии”, заяви Корнелия Нинова.

Някои от критериите, от които БСП нямало да отстъпи при избор на коалиционен партньор са-идеологическа близост и приемане на платформата на БСП, електорална тежест на партиите, разпознаваемост на лидерите на партиите в обществото.

„Главната цел, която стои пред БСП е убедителното спечелване на предстоящите избори за 44-то Народно събрание. Днес повече от всякога на България е нужно предвидимо, целеустремено и почтено управление. На последните избори българското общество даде ясни знаци на политическите партии, че иска промяна”, посочи Нинова.

„За БСП печелившата формула за участие в избори е коалиция от партии, която ще предложи и изпълни управленската програма за реализиране на икономически растеж, социална справедливост и защита на българските граждани”, заяви лидерът на левицата.

Нинова предложи на делегатите новото име на коалицията да бъде БСП за България, а не БСП-Лява България.