Сами се нацепиха, уплашени са от нас, заяви Данаилов

„Чудят се какво да измислят – ще се махаме от ЕС. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Сами се нацепиха. Уплашени са от нас. Гледам и по-левите партии гледат за нещо да се захапят”. Това заяви Стефан Данаилов в ефира на NOVA.

Той отхвърли обвиненията на Татяна Дончева, че е предложил културния министър Рашко Младенов за този пост.

Стефан Данаилов обясни, че на предстоящите избори ще води две листи – във Варна и 24-ти МИР в София.

Що се отнася до решението на Елена Йончева да напусне поста си в президентството само за две седмици и да се включи в изборите, Данаилов обясни, че първи той я е поканил.

По темата

„Елена Йончева я поканих да участва в инициативния комитет за генерал Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат”, разказа Данаилов. „Тя тогава каза, че не е много склонна, но ще види. И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите, имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева”, заяви Данаилов.

Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден.

„Много съм щастлив от това, че тя прие”, заяви Данаилов.

Той обясни и издигането в листите на Тома Томов.

„Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех”, заяви Данаилов. По думите му като водач на листа, Тома Томов има гарантирано място в парламента.

За агентурното му минало Данаилов заяви, че никой не се е сетил да обсъжда тази тема в изпълнителното бюро.

„Почти всички журналисти, които се занимаваха с международна политика, са били в списъците на ДС”, заяви Стефан Данаилов. „Не се интересувам от това”.

Мястото на ДС в днешната икономика и политика?

„Ако слушаш десните – е страшно. Аз нямам такова усещане”, заяви Данаилов.

Намесва ли се БСП в работата на Радев?

„Защо да не оказва влияние. Не мисля, че редови социалисти имат достъп до президентството. Ако му оказваха влияние, нямаше да стане тази щуротия в Кърджали – да назначат човек на Герджиков за областен управител – човек, който не става за нищо”, коментира Данаилов.

„От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да са предлагат членове на БСП, а имаше желаещи за три кабинета”, обясни Данаилов.

Той обеща другата неделя да покажат другата част от гражданската квота, в която влизат „много интересни хора”. 

„И този път ние ще победим. Въпросът е моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за това - кой напред, кой назад в листите. Защото се усеща и вътрешна битка, кой да се подреди по-напред”, заяви Данаилов. 

Повече гледайте във видеото.