Корнелия Нинова иска да е премиер, ако БСП спечели изборите

Корнелия Нинова иска да е премиер, ако БСП спечели изборите, а ДПС са почти готови с листите си. Ще бъде ли кандидат за депутат Делян Пеевски и къде ще са най-сериозните сблъсъци?

Отговори на тези въпроси вече има. Но с уговорката, че информацията все още е неофициална  и до утре всичко може да се промени.

По темата

Засега се знае, че ще има интрига в Кърджали. Въпреки многото си номинации, Ахмед Доган изглежда няма да е водач на листата. Мустафа Карадайъ ще поведе хората на ДПС в Кърджали и ще се изправи срещу доскорошния си председател Лютви Местан, който ще поведе листата на ДОСТ.

Председателят на ДПС повежда още една листа - тази в Търговище. И там сблъсъкът ще е лидерски, тъй като срещу него от ДОСТ изправят Орхан Исмаилов.

Делян Пеевски отново е в листите. Въпреки че не сме го виждали в парламента от повече от година, Пеевски застава начело на две листи – Благоевград, където ще се изправи срещу Цветан Цветанов и Тома Томов, и в Пазарджик, където ще се сблъска с бившия правосъден министър Екатерина Захариева и с експерта по сигурност Славчо Велков, номиниран от  БСП.

Четирима ключови досега играчи излизат от листите на ДПС - Тунчер Кърджалиев, Алиосман Имамов, Рушен Риза и Митхат Метин. Кой е пожелал така - не знаем. Но знаем друго - Монтанската листа на ДПС вероятно ще бъде оглавена от бивш кадър на ГЕРБ. Димитър Аврамов беше народен представител в 41-вия парламент и си тръгна и от Народното събрание и от партията след шумен скандал, арест и обвинения за търговия с влияние.

Битката за Хасково ще оглави Йордан Цонев срещу Делян Добрев от ГЕРБ и журналиста Елена Йончева от БСП.

А в ГЕРБ решили да заложат на пагона в листите. Ориентирали се след президентските избори. И намерили място на военни в изборната битка в Стара Загора.

„Казвам го с хумор, защото нека да има и малко свежест в една кампания. Когато г-жа Цачева се гърчеше, че не се е качвала на изтребител, беше лесно. Сега ние слагаме от другата страна ракетен дивизион, в Пловдив слагаме шеф на изтребителната авиация, сиреч и ние малко сега, нали народа иска военни, иска малко повече шлемове, генерали”, коментира Борисов.

А Корнелия Нинова иска да е премиер. В интервю за Дарик радио, лидерът на БСП обясни, че Стефан Данаилов ѝ е повлиял да вземе решение.

„Да. Въздържах се дълго, защото ми е нескромно, но след един разговор със Стефан, той ми обяви, че това не е въпрос на скромност и ме убеди, че е бягане от отговорност”, заяви Корнелия Нинова.

Но няма да бъде в комбина с ГЕРБ. За комбинациите отговор имат и от Реформаторския блок, които заявиха, че със сигурност ще са част от следващо коалиционно управление.

„Ако някъде в нашите мисли, сте срещнала възможност за коалиция с БСП, дълбоко грешите, и ви моля за извинение, ако не сме били ясни. А иначе - кои са възможните партньори - това по правило са членуващите в ЕНП партии”, заяви Петър Москов.

Повече гледайте във видеото