По неофициална информация лично Ахмед Доган редил листата за Кърджали

Предизборната обстановка отключи серия партийни мини революции. Имаше брожения около партийните листи в БСП. А на прага на кампанията настъпи пълна промяна и в бастиона на ДПС - Кърджали.

По темата

Броени дни преди старта на кампанията Салиха, Ердинч и Мустафа разбрали, че повече няма да са депутати - въпреки дългия си парламентарен, партиен и кърджалийски стаж. За всеобща изненада партията регистрира листа в изцяло нов състав. Но това, казва шефът й в Кърджали, не било наказателна акция.

Новите лица не означават оценка на предишните наши народни представители, а обновление. Не бих казал, че има обидени. Недоволните в ДПС са в първия ден след регистрацията”, категоричен е Хасан Азис.

На втория ред вече всичко било наред, уверява и един от изпадналите досегашни депутати Мустафа Ахмед.

За компенсация водач в Кърджали символично е председателят Мустафа Карадайъ. Още по-символично втори е самият Хасан Азис. Следват новите лица, които вероятно ще заемат депутатски банки. От ДПС не вярват, че това ще доведе  до бунтове на стари срещу нови.

По неофициална информация лично Ахмед Доган редил листата за Кърджали.

А докато той стяга новите си войници там, конкуренцията от ДОСТ се задействала на юг от границата - с трогателни SMS-и до всички изселници. Текстът им гласи: „Скъпи сънароднико, брате наш! Приеми поздрави от земите на твоите близки, роднини и комшии! Преди години се опитаха да ти вземат младостта, мечтите, младините! Днес тези негодници опитват да играят същата игра и да вкарат в нея твоите братя и сестри. Не забравяй нас! Помни и жертвата на бебето Тюркян”.

След припомнянето на Възродителния процес идва и призивът да се гласува за партията на Лютви Местан.

Изселници разказаха, че в Турция вече върви мащабна акция по събиране на заявления за гласуване. Организирали се и автобуси за България. А най-екзотичното обещание дотук било на всеки гласувал у нас да се подарят по 20 кг месо и те безпроблемно да бъдат внесени в Турция. Въпреки забраната за това…