ГЕРБ направи политиката реална дейност, смята той

Бившият конституционен съдия Георги Марков влиза в предизборната битка на страната на ГЕРБ.

„Избрах ГЕРБ, защото няма кой друг. Битката последните години е между БСП и ГЕРБ. Резултатът е 10 на 1 за ГЕРБ. Тя направи политиката реална дейност. БСП от своя страна се държи като новоучредена партия, като че ли сега се е родила”, заяви в „Събуди се” Марков. 

По темата

„На Сирни Заговезни е удобен момент БСП да поиска прошка от българите. Не за онези 45 години, а за проваления български преход”, допълни той.

„Реалната политика е такава, че ГЕРБ се оказа единствената партия в България, която спечели избори, след като е управлявала и няма никаква алтернатива в момента”, заяви Марков.

Като бивш председател на Управителния съвет на „Левски”, той коментира и новината, че Спас Русев си тръгна от клуба. Марков гледа песимистично на възможността Русев да удържи на обещанията, които даде, когато стана собственик на клуба. Той посъветва бизнесмена да обмисли добре оттеглянето си от „сините“, защото няма право да го захвърля като „носна кърпичка“.

„За Спас Русев – наистина е фин човек и браво, че се съгласи в днешно време да поеме клуб като „Левски”, да те питат фенове с декларации защо този ще е шеф на Надзорния съвет, защо онзи ще е. Ами този ще е, който той реши. Нито протестиращите имат право да управляват България, нито феновете – „Левски“, коментира Марков.

„Дълговете не ги натрупа Спас Русев, той ги завари. През декември той ми каза, че няма да допусне с „Левски” да се случи същото, което стана с ЦСКА”, допълни той.