С кого ще се коалира БСП след изборите?

„С Бойко Борисов имахме различни условия за дебата. Той настояваше да е с експерти, а аз - да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Борисов се отнесе лековато към този дебат, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

А дали наистина ще има дебат между ГЕРБ и БСП?

По темата

„Бойко Борисов нито веднъж през 15-годишната си политическа кариера, не пожела да се изправи лице в лице срещу опонента си. Той просто е страхлив по природа”, коментира Корнелия Нинова.

И задочно зададе въпрос към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Каква му е позицията към Европа на две скорости, както и позицията му за Закона за храните”.

А с коя друга партия или движение би се коалирала БСП?

„БСП ще опита да направи правителство, дори и да не е първа политическа сила при предсрочните избори. Първо, трябва да видим кои са партиите, влезли в парламента след изборите. После ще направим вътрешно партийно допитване с кого нашите партийни членове искат да се коалират. И едва след това ще се срещаме с партиите”, каза Корнелия Нинова.

„Няма да е лесно за никого след изборите”, заключи тя.

След интервюто пред NOVA Корнелия Нинова беше обвинена от ГЕРБ, че иска да извади България от Европейския съюз.

Хората на Борисов призоваха социалистите да кажат каква алтернатива предлагат. Лидерът на БСП получи обвинения и в популизъм и откровени лъжи.

От ГЕРБ твърдят, че Нинова лъже за истинските причини за проваления дебат между нея и Борисов и че те са й предложили едночасов дебат на четири очи след експертите на двете партии и без те да присъстват.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.