Скандалите показват, че нашите опоненти са много притеснени, каза Орхан Исмаилов

Напрежение между София и Анкара. Турският посланик у нас беше привикан в Министерство на външните работи, след появата на кадри с него в предизборен клип на обединение ДОСТ- Национална партия „Свобода и достойнство”.

По темата

По същото време турският социален министър в Истанбул агитира български изселници за коя точно партия да гласуват - за ДОСТ, обещава и придобивки и отстъпки, които турската страна може да направи, за да даде възможност те да гласуват.

По-късно от турското външно министерство критикуваха българския закон, според който в страни извън Европейския съюз, изборните секции могат да бъдат най-много 35.

За да се стигне до вчера, когато чухме от служебния премиер Огнян Герджиков, че напрежение между България и Турция има и че той се надява да не се стига до късане на дипломатически отношения.

„Скандалите показват, че нашите опоненти са много притеснени. Това е истината. Всички само за нас говорят”, каза в предаването „Събуди се” Орхан Исмаилов, лидер на Народна партия "Свобода и достойнство".

„Има институции като СЕМ и ЦИК, които са установили присъствието на турски посланик в клип на нашето обединение. Това не е най-голямата драма, тъй като има други партии, които си откриваха кампаниите в други държави и говориха на различни езици”, заяви той и допълни, че те са глобени, но ще си търсят правата.

Попитан какво казват на избирателите си с този клип Исмаилов отговори, че техните избиратели знаят кой кой е. „Нищо не казваме. Искаме да покажем колко много хора тръгнаха след обединението. Това е нашето послание”, заяви лидерът на Национална партия „Свобода и достойнство”.

Целия разговор може да гледате във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.