Какво очакват жителите на града от следващите управляващи?

Кампанията ''Говори България'' продължава. Ани Салич и Николай Дойнов избраха за следващата си спирка Варна. Дни преди изборите те се разказват как се промени градът през последните години и какво очакват там от следващите управляващи.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА АНИ САЛИЧ И НИКИ ДОЙНОВ ВЪВ ВАРНА

Преди четири години по време на протестите срещу цените на тока 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред общината във Варна. Смъртта му беляза събитията, както в града, така и в страната. Дългогодишните управници на морския град си отидоха, а под натиска на последвалите протести правителството подаде оставка!

И пак е време за избори, но какви са амбициите на Варна сега, на трети по големина град в страната, може би на изоставащ втори на Черноморието или на морска столица, както я наричат?!

По темата

Милена участвала в протестите през 2013 година. Четири години по-късно казва, че Варна не се е променила от тогава.

„За съжаление, в по-голяма степен е същата. Останаха всички проблеми, които ги имаше и преди, и срещу които Пламен протестира”, коментира Милена Пехливанова.

От същото поколение е и предприемачът Ивелин. Бизнесът му, когато офисът е скъпо удоволствие, защо да не бъде поделен между фирми или хора, които нямат нищо общо помежду си.

Извън офиса, в центъра на града Ивелин казва, че не е съгласен с икономическите класации, които поставят Бургас преди Варна. Но има своето обяснение за бързото развитие на Южното Черноморие - магистралата.

„Бургас спечели най-много! Тъй като основния приток на хора, на бързооборотни стоки, е нормално да рефлектира. Варна изостана от това”, казва предприемачът Ивелин Иванов.

Три съвета към политиците, които сега започват да управляват след една седмица България, три! Много обичат да обещават какво ли не. Има цели, които се поставят в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Да си постояват по една такава и да я изпълнят.

След повече от 27 години в туризма един друг предприемач не изключва да изнесе бизнеса си в чужбина заради презастрояването у нас.

„За мен като бизнесмен, най-лесно е да инвестирам в създадена среда, достъпна среда за бизнес. Тоест, тук. И затова държавата носи вина за презастрояването, не частния бизнес”, на мнение е хотелиерът Григор Фиданов.

А сега на ход са новите 240… и техните избиратели!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес