Приключи ли блокадата на турската граница?

„Турция трябва да разбере, че не може да се меси във вътрешните работи на България. Не е нормално това, което се случваше в секциите там и затова поискахме промяна в Изборния кодекс. Това не е пиар. Това е третото блокиране на границата, което сме правили в годините назад. Спряхме два автобуса на границата вчера”, заяви в студиото на „Здравей, България” Красимир Каракачанов от Обединени патриоти.

„Това е панически акт на отчаяние. Това прави Доган с неговото писмо на Доган”, коментира Валери Симеонов от Обединени патриоти, а Каракачанов допълва: „Това потвърждава, че Турция се меси във вътрешните дела на България”.

По темата

А с кого ще се коалират след изборите?

„Ще направим така, че ние да бъдем фактора, без който България да не може да се управлява. Искаме да говорим за здравеопазването, образованието. Пазарлък за министерски места няма да има”, категоричен бе Красимир Каракачанов.

„Готови сме да преговаряме с всяка една партия без ДПС”, добави Валери Симеонов.

Има ли санкции за България от Русия?

„България трябва да развива добри отношения с Русия. Санкциите водят до това, че реалният, легалният бизнес в Европа страда”, заяви Красимир Каракачанов от Обединени патриоти.

„Санкции за България няма. Износът ни е около 600 и 900 милиона. Европа и България станаха жертва на сблъсъка между Русия и САЩ. Само че в Америка нещата се промениха”, на мнение е Валери Симеонов.

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.