Единият от тях е принудително експулсиран, а другият получи забрана да влиза у нас

България изгони още двама турски граждани. Единият от тях беше принудително експулсиран, а другият получи забрана да влиза на територията на страната. Според ДАНС и двамата са заплаха за националната сигурност. 

По темата

Заплаха за националната ни сигурност и създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население. Отново това се оказа мотив България да експулсира турски граждани. Първият вече има забрана да влиза в България следващите пет години. От източници на NOVA стана ясно, че той е един от имамите на Томбул джамия в Шумен Ибрахим Йълмъз.

Той бил отведен от службите ни малко след 20.00 часа, след като е приключил служба. След ареста го предали на турските служби при Лесово. Основното обвинение срещу него е, че с действията си е застрашил единството на нацията.

От главното мюфтийство в София нямат информация. Търси ли го, но вместо с него говорили с районния мюфтия. Чули от медиите.

Вторият турски гражданин е правил опити да окаже влияние върху български институции в полза на чужд интерес. В интервю за NOVA главният прокурор обясни, че действията на службите са в защита на националния интерес.

Още не е ясно дали службите наблюдават и други турски граждани у нас.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.