Задържаха имам с подозрение, че е купувал гласове

Изборната битка влиза в най-горещата си фаза. Войната е за всеки глас и на всяка цена, а политическите лагери разцепиха дори най-малките села. 

Имамът в село Света Петка беше арестуван за 24 часа, причината – подозрение, че е купувал гласове, като водел хората от селото на безплатни екскурзии в Турция. 

По темата

Селото е разделено между двама имами и две партии. В началото конфликтът бил за джамията. И религията. Сафер Нурие е старият имам. Ибрахим Юмер е новият имам. Единият подкрепя една партия, другият - друга. А спорът между тях се пренесъл от религията към политиката.

Имамът Ибрахим Юмер завел десетки свои съселяни на безплатна екскурзия до Турция няколко дни преди изборите. След тази безплатна екскурзия в Турция, българските власти влязоха в Света Петка. След молитвата в Одрин за пътувалите дошъл ред на белезници, обяснения и разследване – купувани ли са гласовете им срещу места в автобуса. 

Ибрахим Юмер не казва кои са благодетелите от Турция, които са платили за пътуването. Не казва и опонентът му Сафер Нурие.

А кой ще спечели войната за гласовете на хората от Света Петка ще разберем в неделя. 

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.