Официално изборният ден ще приключи в 20 часа

За какво трябва да внимаваме, когато гласуваме? 

Вотът в цялата страна. Вотът на сънародниците ни в чужбина. Гласуването там, където се очакват най-оспорваните битки за доверието на избирателите. Десетки наши екипи ще следят изборния ден. Резултатите ще чуем първи точно в 20 часа в ефира на NOVA. Ще работим отново с две утвърдени агенции - „Алфа рисърч” и „Галъп”. 

62 досъдебни производства за нарушения, свързани с изборите до вчера. На територията на цялата страна са, в Плевен бяха задържани 20 души заради съмнения за купуване на гласове. 

В изборния ден трябва да следим дали се пази тайната на вота ни, дали в секционната комисия откъсват пред нас бюлетината от кочана. Трябва да знаем, че в изборните помещения днес нямат работа кандидати за народни представители, представители на местни власти и хора без обозначен статут, освен ако не са там, за да гласуват.

Сигнализирайте, ако станете свидетели на организирано безплатно извозване на гласоподаватели или на съпровождане на избиратели и групово гласуване, при оказване на натиск върху избиратели да гласуват по определен начин, при възпрепятстване на  гласоподаватели да упражнят правото си, при събиране на лични карти и изготвяне на списъци с лични данни на избиратели, при отправяне на заплахи, раздаване на пари, обещания за опрощаване на дългове.

Ако станете свидетели на нередности, обръщайте се към МВР, районната прокуратура, местните комисии.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния денОчаквайте и ексклузивна информация за хода на вота след 15 часа. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.