Отказа си да участват в изборния процес хората обясняват с лични причини

В Кърджали, дори и днес, масови оставки на членове на комисии. Овакантените места се попълваха в последния момент, при това с представители на други партии.

Около 1000 души са заявили своето желание да не участват в изборите по лични причини. Появи се подозрени, че зад тях всъщност се крие партиен пазарлък за контрол на секциите.

В изборния ден шеста секционна комисия на кърджалийския квартал „Боровец” осъмнала без двама свои членове.

В Кърджалийско нямат обяснение на какво се дължи масовият отлив. Партийните щабове предложиха различни тълкувания.

Натиск и междупартиен пазарлък са неофициалните версии. Според тях щабове на различни партии се споразумяват да сложат уж от името на конкурента свои хора в комисиите и така да ги овладеят в името на принципа "не е важно кой гласува, а кой брои".

Има множество сигнали за нарушения в районната избирателна комисия, но по-голямата част от тях са безобидни – главно за незаконна агитация. Има и един отстранен член на секционна избирателна комисия, защото сгъвал по неправилен начин бюлетините и по този начин се нарушавала тайната на вота.

Малко над 30% е избирателната активност в Кърджали към 17.00 часа. Очакваше се тя да е по-висока. 

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния денОчаквайте и ексклузивна информация за хода на вота след 15 часа. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.