Вижте за какво дадоха своя вот

За по-достоен живот, край на емиграцията и обединение на нацията гласуваха партийните лидери.

В деня на вота Бойко Борисов показа вече прословутия си Мерцедес. С ретро автомобила бившият премиер стигна до изборната секция.

„Гласувах за стабилна, предвидима, единна България, защото утре трябва да бъдем толкова единни като нация, толкова са тежки проблемите на границата и отвъд нея, че да мине днес и от утре нацията да бъде като един човек”, заяви Борисов.

С букет в ръка, но не от червени рози, се появи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Гласувах за промяна, сигурност на границите и в домовете ни и за  справедливост. Всяко дете да се образова, всеки човек да може да се лекува”, заяви Нинова.

А става ли въпрос за здравеопазване - на ход е пръстовият идентификатор. Освен подпис, Петър Москов остави върху избирателния списък и отпечатък.

„Гласувах да върнем времето днес с един час назад, а не със 70 години - сериозен съм. Гласувах и за това управлението на България да гарантира предвидимост и надграждане”, коментира Москов.

Доскорошният му партньор във властта Красимир Каракачанов вижда надграждането така: „Една България, която няма да прогонва децата ни в чужбина като обслужващ персонал и ще им създава възможности за работа, образование и живот у нас”.

За оставането на българите в родината дал вота си и бизнесменът Веселин Марешки.

„Децата на България да се върнат у дома Тези, които са избягали, а тези, които са тук, да имат желанието да останат”, коментира той.

От Кърджали председателят на ДПС пусна бюлетина, по думите му, за спасението на България.

„Ние имаме един призив и се надяваме, че българските избиратели разбраха какво е нашето послание - да спасим България”, заяви Мустафа Карадайъ.

И въпреки смяната на времето, лидерите на политическите партии се възползваха от правото си на глас още сутринта.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.