100 кандидат-депутати се борят за 4 места в парламента

Три досъдебни производства за купуване на гласове са образувани до момента във Видинско. Сигналите са подадени от граждани и политически партии, но засега няма задържани.

Сутринта бе освободен член на секционна избирателна комисия от община Чупрене. Той е освободен, защото е общински съветник и като такъв няма право да бъде член на СИК.

По темата

Към 10 часа избирателната активност във Видин е слаба, като най-ниска е в община Видин – близо 10%, а най-висока е в община Макреш – над 20%. 

269 са изборните секции в област Видин, в които местните жители могат да гласуват. 90 000 са хората с право на глас в региона. 100 кандидат-депутати се борят за 4 места в парламента.

Заради здравословни проблеми и постъпване в болница председатели и членове на секционните избирателни комисии не са отишли на работа. Те се заменят от нови. Това обаче, не е възпрепятствало работата в изборния ден. 

Репортер: Биляна Борисова

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 
 
Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.