Ще отчетем всички грешки и неразумните компромиси, които сме направили, каза той

По темата

„Срещу нас имаше един достоен съперник. Докато дойдат окончателните резултати, искам да поздравя колегите от БСП и Корнелия Нинова за мъжката битка. Озорихме се на тези избори”, заяви Бойко Борисов.

СНИМКИ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА БОРИСОВ ВИЖТЕ ТУК

„Ние постъпихме морално, подадохме оставка и се преброихме. Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да бъде водеща партия в управлението. Ще положим огромни усилия, надявам се с малко компромиси. Ще видим потенциалните партньори след окончателните резултати. Тогава в едни спокойни преговори се надявам бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората”, допълни той.

„Огромна благодарност към демокрацията и българите, че препотвърдиха нашата политика и това, че трябва да продължим да управляваме. За пореден път десницата в България категорично победи социалистите”, каза Борисов.

ГЕРБ е длъжна да направи правителство. Всяко друго решение ни връща във времето на Орешарски. Още повече, че резултатите се препотвърдиха. Ще направим правителство, отчитайки всички грешки и неразумните компромиси, които сме направили”, коментира още Борисов.

По думите му, след като влезе в парламента, ГЕРБ ще предложи следващите избори да бъдат по мажоритарна система.