"ГЕРБ може да държи на позицията си за правителство на малцинството", смята Димитър Аврамов

„Неоспоримият факт е, че имаме победител – ГЕРБ. Оттам нататък нещата са с повече неизвестни. Ключов момент е дали Реформаторите ще влязат в парламента”, коментира пред NOVA политологът Татяна Буруджиева. 

По темата

По повод обещанията на Борисов за повече пари за пенсии, по-голяма средна заплата и повече безплатни ин витро процедури, Буруджиева коментира, че в момента, в който се състави правителството, веднага ще започнат обясненията, че някой е изхарчил парите, които всъщност никога не ги е имало.

„Няма да се учудя, ако се озовем в позиция, при която ГЕРБ е много близо до 100 мандата. Възможно е да има двойна коалиция, ако е с Патриотите. Не трябва да се забравя, че ГЕРБ може да държи на позицията си за правителство на малцинството с договорена парламентарна подкрепа за определени управленски мерки”, на мнение е политологът Димитър Аврамов.

По думите му БСП е тръгнала в правилна посока и сега вариантът на Корнелия Нинова е поставил партията в ситуация, в която обществото няма да й позволи да направи кабинет.

„При Нинова ние виждаме един опит да се отиде повече към социалистическите партии, които БСП не може да стигне по никакъв начин, защото не е партия на протеста”, допълни Татяна Буруджиева.