Почти сигурно е, че партията на фармацевтичния бос получава 12 мандата в парламента

„Първоначално ще направим среща между ВОЛЯ и Обединените патриоти и едва тогава ще говорим с ГЕРБ. Засега обаче не съм се чувал с никого от партиите от статуквото. Чакаме резултатите и очаквам да се обадят. По-вероятно е управление вдясно. Ако зависи от нас, ще поставим условия, които са добри за страната. Ние като държава трябва да подпомагаме младите семейства да остават в България”, заяви за „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

По темата

Почти сигурно е, че ВОЛЯ получава 12 мандата в парламента на база 92% проверени протокола в РИК. 

„За нас не е на всяка цена влизането в парламента. Не ние държим химикалката. Явно тя отново решава резултатите в изборите. Явно по-скоро влизаме. Имаше черен пиар, купуване на гласове и всичко онова, което сме го виждали вече по време на изборите. От една страна ние сме победителите, защото направихме неща, които не бяхме правили досега. За нашите нестандартни идеи има подкрепа в обществото. При 5-форматен парламент е възможна коалиция и вляво, и вдясно”, добави Марешки. 

По-късно през деня ВОЛЯ дадоха пресконференция, на която Марешки подчерта, че "най-важното нещо сега е формиране на стабилно правителство".

Пред медиите Марешки обясни, че ВОЛЯ ще приеме покана от ГЕРБ за преговори, ако такава им бъде отправена. Формацията би участвала в управлението, ако има съгласие по програмата й. Марешки заяви, че е готов да поеме отговорност с участие във властта, но лично той няма намерение да става министър. Попитан кое министерство "Воля" се чувства най-подготвена да поеме, Марешки заяви, че могат да свършат хубави неща във всяко министерство, но все пак икономиката е най-силната им тема. 

"Отношенията с Турция трябва да са приятелски и добросъседски, да развиваме търговските връзки, каза Марешки в отговор на въпрос. Ние не се месим във вътрешните работи на Турция, няма да позволим и те да се месят в нашите, но това не означава да воюваме", допълни той.

Следете изборните резултати с NOVA. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете реакциите на политическите лидери
 
Ако сте станали свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.