Случаите са от Плевенско

Четирима мъже бяха осъдени за купуване на гласове в Плевенско.

По темата

Тази сряда съдът одобри постигнатите с Районната прокуратура в Плевен споразумения. Мъжете признали, че са давали по 30, 60, 90 и дори по 100 лева.

Красимир С. се е признал за виновен за това, че на 24 март в село Крушовица е дал пари на няколко души, за да гласуват за конкретна партия на изборите. На двама души той дал 30 лева, а на други двама - 60 лева. Той е осъден е на лишаване от свобода за срок от седем месеца, при първоначален общ режим на изтърпяване. 

Юксел А. се е признал за виновен за това, че дни преди изборите в същото село е дал на четирима души по 30 лева. Осъден е условно на 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

Захари М. се е признал за виновен за това, че на 24 март в същото село дал на двама души по 30 лева и на други двама - по 90 лева и на един човек - 100 лева, с цел да склонят свои близки да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия. Той също е осъден условно на 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

Шибил М. е осъден на същото наказание за това, че дни преди изборите в същото село дал на четирима души общо 210 лева.

"Към момента имаме пет внесени дела в съда – четири броя споразумения и един обвинителен акт, като от тези пет внесени дела три са приключили с осъдителни съдебни актове, които ви казах. Предстои всеки момент, може би днес или утре, да бъдат разгледани и останалото внесено споразумение и обвинителният акт. Гласът горе-долу е около 30 лева", обясни Владимир Николов, районен прокурор на Плевен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.