Патриотите ще предложат обявяването на Доган за национална ценност, заяви Евгений Михайлов

„Председателят на ДОСТ г-н Местан каза, че сме му попречили, с което сме горди. Тази формация е вредна за България, тя е протурска и изпълнява поръките на една външна сила”. Така Александър Сиди от ВМРО коментира пред NOVA блокадата на границата в деня на изборите.

По темата

„Искахме държавата да се намеси, защото имаше твърде много сигнали за намеса на една чужда държава във вътрешните работи на родината. Видяхме турски представители – социалния министър, кметове, хора от управляващата партия в Турция, които агитираха конкретно за тази партия”, продължи Сиди.

Той отново коментира темата с образователния ценз на гласоподавателите.

„От Обединените патриоти и в частност от ВМРО сме говорили винаги за образователен ценз, който включва и знанието на български, защото този човек трябва да избере партия и съответно преференция за този, за който ще гласува. Логично е да знаеш български език и да направиш информиран избор”, заяви Александър Сиди.

Що се отнася до видеокадрите, които са запечатали как Валери Симеонов се опитва да изгони възрастна жена, Александър Сиди заяви, че именно тя е търсела провокация.

„Бях там до Валери Симеонов. Тази жена мина и се спря в една доста голяма група, спря, облегна се на пътя и чакаше да се случи провокация. Имаше хора, които бяха наети, за да извозват хората от границата навътре в страната. Тези хора търсеха провокация. Търсеха да дойдат медиите, да се случи скандал. Валери Симеонов не докосва жената. Тя се спря точно там, с цел да търси скандал и конфликт”, заяви Александър Сиди.

Той обеща, че оттук нататък ще се търсят законодателни промени, които да ограничат избирателните права на изселниците в Турция.

Визирайки служебния премиер Огнян Герджиков, Евгени Михайлов от ДОСТ заяви: „Изненадвам се, че един юрист, бивш председател на НС, преподавател по право, може по такъв безпрецедентен начин да призовава за нарушаване на българската Конституция, която гарантира равни избирателни права, без оглед на образование, етническа или верска принадлежност. И да нарушава закона, и да призовава за нарушаване на закона, който гласи, че гласуването е задължително”.

Евгени Михайлов се присъедини към мнението на Михаил Иванов, според когото единствената санкция за служебния премиер би била да му се поиска оставката от страна на президента.

„Целокупно толкова години тези хора гласуват за ДПС, това не беше проблем. Сега, когато е застрашен монополът на Ахмед Доган, всички се юрнаха да защитават националната ценност”, заяви Евгени Михайлов. „Това, което се говори сред обществото и в средите на Патриотите е, че вероятно първият законопроект, който те ще предложат в НС, ще бъде за обявяването на Ахмед Доган за национална ценност, за да може да е абсолютно недосегаем. Нещо като пример за висш патриотизъм”, заяви Евгений Михайлов. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.