За щастие няма пострадали пътници

В тунела "Витиня" няма паднали лампи върху автобус, а кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба от камион с извънгабаритен товар. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка със сигнала, че част от осветителните тела в тунела са се срутили върху автобус на „Юнион Ивкони”. Управителят на фирмата Георги Атанасов заяви за Агенция "Фокус", че са нанесени материални щети по транспортното средство.

За щастие няма пострадали пътници. Осигурен е втори автобус, който ще превози пътниците. Автобусът е преместен, на място се извършват огледи от полицията. 

По темата

Инцидентът е станал около 11.45 часа. Засегнатите проводници са паднали върху автобуса, движещ се непосредствено след камиона. Движението на магистрала “Хемус” в района на тунела беше преустановено за кратко. Тръбата е почистена, а падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13.00 часа.

Припомняме, че при тежък инцидент на автомагистрала „Тракия” на 5 февруари жена загина на място, след като елемент в тунел „Ечемишка” падна върху автомобил. Шофьорът на колата, в който се возила починалата жена, пострада тежко.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че падналата осветителна греда е в неремонтираната тръба в тунела, което е довело до пътния инцидент. Вследствие на това бе разпоредени извънредни огледи на всички тунели и съоръжения в страната.

28 са тунелите по републиканската пътна мрежа. Те са на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.