Още един човек е пострадал

Тежък инцидент отне човешки живот на „Витиня”. Срути се част от осветителната система на тунел „Ечемишка”. За нещастие, точно в този момент под падащите тежки лампи е минавал автомобил. Пътничката в него загива. Заради затворения тунел се образуваха километрични опашки. Какви са причините и има ли виновни?

Румен и семейството му се разминават на косъм от трагедията. Виждат с очите си как гредата размазва автомобила пред тях.

Причина за нелепата смърт на една жена е "закъснял ремонт", признаха от Пътната агенция.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Този инцидент ни изпревари. Искахме с ремонтите да направим именно това, да не допускаме подобни инциденти като този”, коментира Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане” в Агенция „Пътна инфраструктура”.

През септември експерти от агенцията преценили, че въпреки значителната корозия няма необходимост от цялостен демонтаж на конструкцията.

„За съжаление, един подробен и цялостен оглед в този близо 800 м. тунел би отнел повече от един ден, което при трафика и единствената магистрала през Северна България е трудно постижимо”, каза още Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане” в Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затова реконструкцията започва само в едната тръба. Ремонтът на тръбата към Варна струва 10 млн. Той започна през септември и ще продължи до април. Едновременното ремонтиране на двете тръби е било невъзможно, поради липса на средства.

Служебният министър на регионалното развитие също не каза кога може да се случи това.

„На министерски съвет ще бъде решено това, ще докладвам”, коментира служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов.

Минусовите температури през последния месец също са оказали влияние за умората на конструкцията.

Повече по темата гледайте във видеото.