Часове преди края на изборите медии твърдят, че знаят резултата

По темата

Еманюел Макрон - най-вероятният нов президент на Франция! Часове преди края на вота медии твърдят, че знаят резултата.

Белгийски вестници написаха, че Макрон има над 60% от гласовете. С тях той ще стане най-младият президент в историята на Франция. Тези резултати не са окончателни.

Самият Еманюел Макрон още не е готов да приема поздравления за победата. Цитираните резултати не идват от френската избирателна комисия. А са самостоятелно проучване на чуждестранни медии.

Един инцидент се превърна в централна новина в Париж. Вътрешният двор на Лувъра, където Макрон трябва да произнесе евентуалната победна реч, беше опразнен от полицията. Причината - подозрителен багаж. В крайна сметка тревогата се оказа фалшива, но показва колко напрегната е ситуацията от гледна точка на сигурността.

Във Франция стриктно спазват правилото, да не се съобщават данни от екзитполове. Това не пречи на чуждестранни медии да прогнозират, както стана на първия кръг на изборите.

Важен индикатор за изхода от борбата е избирателната активност. В 18:00 часа българско време тя беше 65,3 процента. Това е по-ниско от първия кръг, но не толкова ниско, колкото може би се е надявала считаната за аутсайдер Марин Льо Пен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.