За трета поредна година разследващ журналист на NOVA печели престижното отличие

Журналистът на NOVA Тина Ивайлова получи една от двете големи награди за разследваща журналистика на Фондация “Радостина Константинова". Отличието й беше присъдено за разследването й за телефонните измамници. За серията си от репортажи Тина влезе под прикритие в ядрото на “ало” мафията и показа за първи път с камера как работи престъпната схема отвътре. След разкритията й един от лидерите на телефонните измамници беше задържан. 

По темата

„Скоро ще има продължение на темата за телефонните измами. Продължавам да търся истината и отговори и защо тези хора продължават да живеят безнаказано. Защото това разследване няма да ги спре”, каза в предаването „Здравей, България” репортерът на NOVA Тина Ивайлова.

За трета поредна година призът на Фондация “Радостина Константинова" отива при журналист от NOVA, след като през 2015 Марин Николов спечели голямата награда, а Генка Шикерова бе отличена в  миналогодишното издание на престижния конкурс.  

“Поредният успех за Новините на NOVA доказва, че в екипа си имаме едни от най-добрите разследващи журналисти в страната и за медията ни разследванията са запазена марка. Признанието на гилдията и големият обществен интерес към репортажите на колегите са знак, че трябва да продължаваме да правим разкрития, защото хората в България имат нужда да знаят истината”, коментира Дарина Сарелска, директор “Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп.

Тина продължава разследването си по темата и в понеделник, когато показва охолството, в което живеят телефоннте измамници, въпреки че имотите им уж са отнети, заради престъпната им дейност. 

В понеделник ще бъде излъчено продължение, в което ще видите как дори наказани от закона хора продължават да мамят хора и да живеят на гърба на възрастни хора.

Повече по темата гледайте във видеото видеото от „Здравей, България”.

Цялото разследване на Тина Ивайлова можете да видите в уебсайта на NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.