Екип на NOVA проследи обичайните дейности в столично детско заведение

Родители излязоха на протест с искания към детските ясли, градини и училищата. Какво е обаче да бъдеш от другата страна. Какво е да си учител в детска градина? Един ден във втора група в детска градина проследи екип на NOVA.

По темата

Групата посещават 27 деца. За тях се грижи само по един учител на смяна.

Денят започва с гимнастика и закуска. Следват уроци и игри. Всичко това включва непрекъснато внимание и отговорност на възпитателите. 

За учителката Розалина Парашкевова шумът, многото деца и отговорността е ежедневие. Признава, че понякога се налага да повишава тон, тъй като децата не могат да контролират емоционалността си. Именно това им пречело да спазват правилата безусловно.

В детската градина камери има само отвън. Според Розалина може да има камери и в помещенията, но това крие друга опасност.

Родителите могат да видят своето дете в светлина, която не подозират. Става дума за поведение, държание”, смята учителката.

И подчертава, че първите седем години са изключително важни за развитието на детето. И би било добре, ако не само възпитателите, но и родителите определят правила и изискват те да се спазват.

Много е важно да работим в екип”, подчертава Парашкевова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.