Столичният кмет предлага достъп до записи от камери, които евентуално ще бъдат монтирани, да има само от директорските кабинети

Свободното пускане на кадри от камери в детските ясли и градини в мрежата би притеснило много родители”. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира в ефира на „Здравей, България” исканията на майки и бащи за видеонаблюдение в помещенията в детските заведения.

По темата

Трябва да въведем новите технологии, които са в полза на образователния процес”, категорична бе Фандъкова.

Тя изрази мнение, че достъп до записите от градините и яслите трябва да има само от директорските кабинети. Кадрите трябвало да бъдат предоставяни както на психолози при нужда, така и на родители.

Освен това, директорите имали свободата да решават дали да назначават на работа повече възпитатели или да използват бюджета на подопечните им заведения за други цели.

Инвестициите, които сега се правят, ще позволят да се откриват по-бързо възникнали аварии. Така че просто режимът трябва да се изтърпи”, каза кметът.Градоначалникът коментира и обстоятелствата около спирането на топлата вода в части от столицата.

Тя се обяви категорично против строителството на високи сгради на неподходящи места, каквото е историческият център на София, например.

Целия разговор с Йорданка Фандъкова гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.