Младежът, посегнал на медицинското лице, не е задържан

Отново насилие над медик. Фелдшер от центъра за Спешна помощ в Дулово бил нападнат от роднини на починал пациент. В първите часове на съботния ден 46-годишен мъж е приет с високо кръвно налягане. Изследванията показват остър инфаркт на миокарда. Дежурният фелдшер Георги Георгиев започва да реанимира.

По темата

„Положихме всичко максимално, което беше в набора ни от лекарства и от възможностите ни за реанимиране за жалост финалът беше неприятен и за двете страни – никога не сме отказвали помощ”, казва фелдшерът Георги Георгиев.

„Той казва, че пациентът е зле и положението му е тежко и съобщава реално за неговото състояние на близките. И синът му, не знам на какво основание, го напада и го удря в лицето. Колегата започва кървене от носа и в същото време продължава реанимацията”, обяснява д-р Зейде Нихат.

Фелдшерът е бил сам на смяна, а линейката е само една и обслужва 28 населени места в Дуловска община. 

„Аз съм с намалена мотивация да работя в Спешна помощ след този случай. Довечера съм нощна смяна и ще дойда с нежелание на работа. Нямаме охрана, нямаме камери, нямаме паник-бутон. Ние сме длъжни да се справяме сами с всичко”, оплака се д-р Зейде Нихат.

Младежът, посегнал на медицинското лице, не е задържан, но по случая се води досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.