Лошото време в руската столица предизвика и забавяния на полетите и влаковите услуги

Расте броят на жертвите от мощния ураган в Москва. Властите съобщават за 16 загинали и над 150 ранени. Невижданата стихия връхлетя в понеделник руската столица и изкорени няколко хиляди дървета. 

"Близо 150 души са хоспитализирани след урагана в Москва, като към настоящия момент в болница остават 108 души, над 20 от тях са деца. Вчера през втората част на деня и вечерта в болници бяха докарани 146 пациенти с различни травми, получени по време на бурята. От приети 146 души, в клиниките остават 108 души, в това число 22 деца", заяви началникът на департамента по здравеопазване на руската столица Алексей Хрипун, цитиран от "РИА Новости" и "Фокус". Той уточни, че осем от хоспитализираните остават в тежко състояние. 

ВИЖТЕ СНИМКИ, ПОКАЗВАЩИ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ УРАГАНА В МОСКВА

Москва все още се съвзема след незапомненото бедствие в понеделник, когато над града връхлетя мощен ураган.

„Всичко се случи в рамките на 10 минути. Задуха силен вятър и повали едно дърво, което събори друго. Три коли се оказаха затрупани под тях. Всички приключи бързо, за не повече от 10 минути”, разказа Виктор, жител на Москва.

В ликвидирането на последствията от урагана участват повече от 1000 спасители. Властите са мобилизирали 170 единици техника. Стихията е нанесла щети на повече от 1500 автомобила и над 140 сгради.

„Виждате, че много дървета бяха повалени. Реагирахме бързо и се заехме с ликвидирането на последствията. Много здрави, а не стари дървета бяха повалени”, разказа Гулнара Шакирова, жител на Москва.

За лечение в  болниците остават 108 души.

Лошото време в руската столица предизвика и забавяния на полетите и влаковите услуги. А властите призоваха гражданите да бъдат изключително внимателни и да не излизат от домовете си, освен ако не е наложително. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.