Според президента договорите от Париж са пагубни за американската икономика

Вече официално САЩ се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. Президентът Доналд Тръмп обяви това в реч в Белия дом.

Въпреки недоволството на съюзниците на Вашингтон и предупрежденията на учени и екологични организации, милиардерът каза, че договорите от Париж са пагубни за американската икономика. 

По темата

Доналд Тръмп представи Парижкото споразумение като пагубно за американската икономика. Той твърди, че подписаното в Париж е несправедливо към Америка и щяло да излезе на страната невероятните 3 трилиона долара. Докато другите големи държави-замърсители получавали преференциални условия.

Споразумението беше подписано преди малко повече от година от над 180 държави, след тежки преговори. То цели намаляване на емисиите парникови газове с цел спиране на глобалното затопляне. За държавите-нарушители се предвиждат санкции.

Водещи физици, метеоролози и еколози твърдят, че изпълнението на предвидените мерки е изключително важно. В Париж символично осветиха кметството в зелено, като протест срещу хода на Вашингтон.

Час след обявеното от Тръмп пред Белия дом във Вашингтон, в Ню Йорк и други американски градове се събраха хиляди протестиращи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.