Близките на Джоф Хо го издирвали в продължение на два дни

8 минути. Толкова, казва, полицията, е продължила атаката в Лондон.  8 минути, оказва се са  достатъчни, за да загубиш любовта на живота си. Да се разминеш на 18 сантиметра със смъртта. Или да рискуваш себе си, за да предпазиш другите.

По темата

Преди няколко месеца, канадката Кристин Арчибалд получава така чаканото предложение за брак. Вместо към олтара обаче, съдбата я повежда към Лондонския мост. И я разделя завинаги с мъжа на живота й.

За 23-годишния Даниъл 8-минутната атака е една близка среща със смъртта, с която успява да се размине. Само на 18 сантиметра.

„Даниъл излязъл от бара и секунда по-късно, един мъж се спуснал към него крещейки „това е за семейството ми, това е за исляма” и го наръгал. В момента има 18-сантиметрова прободна рана, която започва от корема и завършва на гърба му”, разказа майката на момчето Елизабет О’Нийл.

След осемте минути на атаката, журналистът от „Сънди експрес” Джоф Хо е в неизвестност. Близките му отправят отчаяни призиви за информация в социалните мрежи.

Два дни по-късно го намират в болница - да се възстановява от прободна рана във врата. Получил я, докато използвал отличните си умения по кунг фу, за да обезвреди единия от нападателите. И така - за осем минути, които нападателите използват, за да  сеят смърт, той е спасявал животи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.