В резултат на терористичните нападения в британската столица загинаха седем души

Британската полиция съобщи имената на двама от тримата нападатели от Лондон. Единият е 27-годишният Хурам Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Те обаче не са разполагали с информация, навеждаща на мисълта, че той е подготвял атентат.

Вторият е 30-годишният Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност. Редуан е използвал и друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години, съобщават световните агенции.

В НОЩТА НА ТЕРОРА: Млад мъж върви бавно, за да не разлее бирата си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двамата мъже живеели в квартал „Баркинг” в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни.

Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Една от жертвите на атаката в Лондон издъхнала в ръцете на годеника си

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт.

По-рано ирландската държавна телевизия съобщи, позовавайки се на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.

Лондон се опитва да се върне към нормалния ритъм на живот (ВИДЕО)

Тримата нападатели убиха седем души в Лондон и раниха близо 50, от които 36 остават в болници. ИДИЛ пое отговорност за атаката. Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин. Сред ранените има и седем французи, двама германци, двама австралийци, двама новозеландци, един българин и един грък. За българина от българското МВнР съобщиха, че той се лекува в болница и че е в стабилно състояние.

Ариана Гранде с грандиозно благотворително шоу в Манчестър (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.