Граничният пункт вече е отворен

Митничарите, заподозрени за корупция на ГКПП "Кулата", са били под наблюдение от миналия август.
 
"Касае се за организирана престъпна група", поясни за "Здравей, България" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 
 
По нейни думи в схемата участват митнически инспектори от граничния пункт. Сред задържаните има и шефове на транспортни фирми, които са били принуждавани да плащат подкупи на инспекторите, за да минават през граничния пункт.
 
Срещу задържаните още не са повдигнати обвинения, като се очаква това да се случи в края на днешния ден, уточни Арнаудова. Продължава претърсването на жилища.
 
Досъдебното производство се води от специализираната прокуратура.
 
Към момента движението на "Кулата" вече е пуснато. Там се е образувала 5-километрова опашка от тирове, тъй като задържаните служители са се занимавали именно с преминаващите тежкотоварни камиони.
 
Припомняме, че граничният пункт беше блокиран във вторник вечерта заради специализирана акция на ГДБОП и ДАНС. Задържани бяха 23 души, сред които и митничари.
 
Претърсени са 83 адреса в различни градове на страната. Сред тях са Кюстендил, София, Благоевград, Сандански и Петрич. При обиските са намерени 63 000 лева. 
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.