Задържана е психично болна

Психично болна жена е задържана за убийството на своя съседка. Престъплението бе извършено в столичния квартал „Хиподрума”. До миналата година арестуваната била под пълно запрещение заради болестта си. Сега обаче била на свобода и трябвало да пие лекарства. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

32-годишната Светослава дълго време се лекувала в болница. Тя страда от биполярно разстройство и шизофрения.

Преди месеци била освободена и се прибрала у дома. Всичко било наред до миналата нощ, когато е арестувана за убийство. Сигнал е подаден около 4.10 ч. сутринта, когато хора са видели задържаната Светослава и тялото на жертвата й до дърво на около 10 метра от входа, в който са живели двете.

Съседите са изненадани, защото в последно време Светослава изглеждала добре. Тя живеела с мъж, който по думите им непрекъснато бил в нетрезво състояние. Той също е задържан и се изяснява съпричастността му към престъплението.

Все още не е ясен мотивът за убийството. Първоначалната версия е, че тя е спряла да взима лекарствата си, а мотивът за нападението е личен. Ако се докаже, че е виновна, но не е вменяема, няма да бъде съдена, а лекувана.

След това обаче ще бъде изписана и когато се върне у дома, пак няма да има кой да следи дали си пие лекарствата. Няма кой да следи състоянието и на хилядите психично болни у нас. Мерки няма как да вземе и полицията.

Колко точно са психично болните в България никой не знае, защото списък и статистика няма.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.