Апартаментът на 39-годишната Наташа бил на 11-ия етаж

Как жена успя да спаси семейството си по време на пожара в Лондон? Апартаментът на 39-годишната Наташа Елкок бил на 11-ия етаж в сградата, която пламна преди броени дни в британската столица.

ВИЖТЕ ТУК СНИМКИ ОТ ГОРЯЩИЯ БЛОК

По темата

Когато огънят лумнал, Наташа била в жилището си заедно с 6-годишната си дъщеря и гаджето си. Пожарникарите ги помолили да не напускат апартамента и Наташа трябвало бързо да реши какво да прави. Тогава тя завела детето и приятеля си в банята и пуснала водата, така че обилно да залее пода.

КАК ИЗГЛЕЖДА СГРАДАТА 24 ЧАСА СЛЕД ИЗБУХВАНЕТО НА ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК

„Вероятно това е спасило живота ни”, споделя няколко дни по-късно Наташа пред британското издание „Daily Star”.

Тримата прекарали час и половина в банята, докато получили разрешение да излязат. „Опитахме да излезем през вратата, но беше твърде горещо. Беше ужасяващо”, споделя Наташа.

За щастие, пожарникарите успели да стигнат до тримата и те били откарани в болница за преглед заради дима, който бил попаднал в белите им дробове.

До момента е потвърдена смъртта на 17 души, които в нощта на трагедията са се намирали в пламналия блок. Десетки все още са в неизвестност и спасителите се притесняват, че броят на жертвите може да достигне до 100. 

Според полицията пълното претърсване на всички етажи и помещения може да отнеме седмици и дори месеци.

Редактор: Мариана Конова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.