Жестоки критики отнесоха лондончани, снимали се на фона на горящия като факел 27-етажен блок

Потребители на социалните мрежи остро нападнаха хората, които си правиха селфита на фона на горящата, а по-късно и напълно овъглена 27-етажна жилищна сграда в Лондон, докато труповете на жертвите са още вътре, пише „Мирър”.

По темата

След трагедията, при която загинаха 17 души, фоторепортерите, отразяващи събитието, разпространиха снимки на хора, които си правят селфита на фона на горящия блок. Действията на тези хора, разбира се, предизвикаха сериозни критики и възмущение. А някои от тези хора дори решиха да се усмихнат на фона на сградата.

Служители на британската транспорта полиция на метростанция „Латимер роуд”, от чиято платформа се вижда овъглената сграда, са се опитали да спрат кандидатите за селфита. Свидетели разказват как един полицай извикал: „Покажете малко уважение и се махнете”.

СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Всеки път при бедствие има хора, които без да помислят, правят си селфита с хаоса зад себе си. И след последните терористични атаки в Лондон имаше подобни случаи, които, разбира се, също отнесоха сериозни критики. Това се повтори на фона на горящата сграда тази седмица. 

ПЛАМНАЛАТА СГРАДА В ЛОНДОН - 24 ЧАСА СЛЕД НАЧАЛОТО НА ПОЖАРА - ГАЛЕРИЯ

„Почти щях да повърна от това, което видях. Група туристи на метростанция „Латимер роуд” със селфи стик се снимаха, усмихвайки се гордо. Сериозно”, пише потребител в Twitter.

Друг пък с тъга коментира, че двама служители на британската транспортна полиция са били пратени на метростанцията само, за да не позволят на хората да си правят селфита.

Редактор: Ина Григорова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.