Няма вътрешен човек, замесен в палежа, смятат от охранителната фирма

Разрушаването на паметника пред НДК и последвалият палеж на крана, който демонтираше монумента, се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Вчера се появи и информация, че е замесен вътрешен човек. 

По темата

Управителят на охранителната фирма Ивайло Манолов обаче заяви в „Здравей, България”, че тези подозрения не са верни. Въпреки че версията за хвърлен коктейл „Молотов” през оградата бе отхвърлена, той допусна, че е възможно именно това да се е случило.

„Това са поръчани хора и някой е платил кранът да бъде повреден”, смята Манолов.

„Още от първия ден, в който започна демонтирането на паметника, започнаха и вандалските набези. Постоянно хвърляха камъни, бутаха оградите, заплашваха охранителите. Това се случва всяка нощ”, разказа още Ивайло Манолов.

„Разрушаването на този паметник и съпротивата срещу него може да бъде прочетено като съпротива срещу разрухата. 28 години в България действат разрушението, грабежът, капитализъм, който е един от най-уродливите”, заяви от своя страна журналистът Петър Волгин.

Това е посегателство върху частна собственост. Никой няма право заради разлика в политически позиции или за отношение към паметник да осъществява посегателство върху частна собственост. Собственикът на този кран с нищо не е виновен. В този смисъл това не е легитимен акт на съпротива, а престъпление”, на мнение е Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Още от спора по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.