Все още няма заловени за палежа на крана за демонтиране

Отново недоволство срещу демонтажа на паметника "1300 години България" пред Националния дворец на културата. Протестиращите продължават да настояват монументът да бъде запазен.

По темата

За пети път защитниците на паметника се събират. Съюзът на българските художници и този на архитектите настояват демонтажът да бъде спрян, а монументът да бъде възстановен в първоначалния му вид. Подкрепя ги е БСП. А иначе заловени за палежа все още няма.

От охранителната фирма, която пази паметника отричат категорично техен човек да е помогнал на подпалвачите.

„Вътрешен човек от нашата фирма, версията е изключена. Неговата версия е, че са му отнели вниманието точно преди да се запали крана с почукване на оградите и в момента, в който е започнал да оглежда, е чул изсъскване и кранът мигновено е пламнал”, Ивайло Манолов, управител на охранителната фирма.

На нито един запис от охранителните камери, иззети от полицията обаче, не се виждат извършителите. Ожесточените спорове продължават, а най-спряганото име за виновен за палежа е в лицето на БСП. А иначе покушения срещу обекта имало всяка вечер, оплакват се от охраната му. Според охранителите това не са будни граждани, а организирани групи. Оказва се, че фирмата е била наета да охранява единствено обекта, но не и крана.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.