Те били укривани от румънка и българка

Златни накити на стойност 31 146 лева задържаха митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево" при две тоделни проверки, съобщават от Агенция „Митници”.

По темата

В първия случай, на 13 юли около полунощ, контрабандни бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка е установено, че в личния багаж на румънска гражданка са укрити 160 обеци, синджири, пръстени и гривни. Според направената от вещото лице експертиза те били от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама и на стойност 23 640 лева.

При втория случай, на 18 юли, лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция бил определен за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките са открити укрити в сутиена и в дамската й чанта златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева. Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките са съставени актове по Валутния закон като им са иззети по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.