Крадци влезли в къщата му в Свети Влас

Крадец е влязъл в къщата в Свети Влас на футболната легенда Николай Илиев. Обирът станал на 26 юли, докато всички в къщата спели следобеден сън. Крадецът взел чантата с документи на Николай Илиев, пари, както и портмонетата на дъщерите му.  

Крадци пребиха и ограбиха семейство заради спестяванията им (ВИДЕО)

„Това ще продължава да се случва, ако в България не се приети спешни закони за хората, които крадат безнаказано”, каза в предаването „Здравей, България” Николай Илиев.  

„Най-много се притеснявам не от това, че са влезли и са ни обрали, а от това, че са влезли в пространството на внуците ми”, каза той.

Въоръжен влезе в дома на възрастна жена, тя го изгони

По думите му това се случва, защото крадците остават безнаказани и срещу бандитите не се взимат мерки. „Те плащат 500-1000 лева и излизат на свобода”, допълни Илиев.

ЖЕСТОКОСТ: 70-годишна жена - обезобразена от крадци (ВИДЕО)

Крадецът обрал Николай Илиев и семейството му е заловен седмица след обира.  "Той се казва Александър Тошков, от София, осъждан е многократно за други кражби и дори  е изтърпявал фиктивно наказание лишаване от свобода",съобщи говорителят на ОП- Бургас Красимира Кателиева.  Крадецът вече е на свобода срещу подписка.  

"Наблюдаващият прокурор е преценил да вземе тази мярка за неотклонение, за да може да събере допълнителни доказателства в подкрепа на обвинението  и такива наистина са събрани. Крадецът е направил самопризнания пред съдия", съобщи Красимира Кателиева.

Заподозреният разказал, че с част от парите си купил кола и я продал. Затова вече има обвинение и за пране на пари.  Мъжът, обрал Илиев ще влезе в затвора поне за 10 месеца, тъй като има условна присъда, отново за кражба.      

Само от началото на годината в цялата страна МВР е регистрирало 4284 домови кражби.  1/6 от тях са по морето. 

Обирджия препи с шампанско и заспа на местопрестъплението

Репортери: Цеца Алексова, Десислава Георгиева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.