Чуха се призиви и за консенсус и потискане на партийното его

Нов политически сезон и нова закана за вот на недоверие на правителството. Депутатите се събраха за първото си заседание след едномесечен отпуск. От БСП не уточниха по каква тема ще искат оставка на правителството, но уточниха, че тя ще е изключително актуална. 

В началото на втората парламентарна сесия на 44-тото Народно събрание,  парламентарно представените сили излязоха с декларации за приоритетите си през новия политически сезон. Партиите не пропуснаха да говорят за предстоящото председателство на ЕС и за нуждата от промени на антикорупционното законодателство. Стана дума и за бюджета за следващата година, попълването на парламентарната квота на ВСС. 

Цацаров откри грешки в антикорупционните проекти

"За да получим доверието на европейските структури и европейските лидери е нужно да покажем, че ние си вярваме помежду си. Българският избирател няма да прости нито на управляващите, нито на опозицията евентуалното пропиляване на шанса България да подобри имиджа си в Европа", заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов: Държавният дълг е намалял до около 25% от БВП

"ПГ на ГЕРБ категорично ще противодейства на всички опити работата на държавните институции да бъде охулвана за политическите цели на отделни партии. Опозицията ни трябва да проумее, че печеленето на симпатии не минава през фалшивите новини за политическия опонент", каза още Цветанов. 

Кабинетът реши: Президентът няма да управлява новото антикорупционно звено

Лидерът на БСП Корнелия Нинова директно се обърна към Цветанов с думите: "Искате консенсус и съгласие в този парламент, но то трябва да мине през назоваване на истинските проблеми и тяхното решаване".

"10 млрд. лева изтичат в нечии джобове и не отиват за пенсии, здраве, социална система, за образование. През първия сезон на този парламент показахме, че сме ясна и аргументирана опозиция. Този втори сезон бих нарекла сезонът на алтернативата", каза още тя. 

БСП нападна ГЕРБ за липсата на управленска програма

Нова интрига - кой да ръководи борбата с корупцията у нас

 „Аз като политик съм преминал през различни етапи. Сега с нашата коалиция сме реално в изпълнителната власт. Не стана нищо страшно. Напротив. През тези три месеца на управление се случиха добри неща за България“, посочи Волен Сидеров. 

"Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност. Така държава не се управлява. Оставете театрото на театралите. Ясно разписани мерки няма. Това е като да разбираш върховенството на закона като улично правораздаване". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание. 

"Където и да пипнем в държавата все излизат проблеми, затлачени с години. Ясно е, че си знаете греховете и не пропускате да си ги напомняте, но ако ще започнем и сега така, смятам, че парламетът ще остане институцията с най-нисък рейтинг. ВОЛЯ се обръща към всички с призива да потиснете партийното си его, да работим приоритетно за висок стандарт на живот на хората, за подкрепа на малкия и среден бизнес, за повече инвестиции, особено в изоставащите райони на страната. Много време е изпуснато заради безкрайните партийни боричкания",  каза народният представител от ПГ на ВОЛЯ Пламен Христов в декларация от името на групата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.