Това е разпоредил главният прокурор Сотир Цацаров

Прокуратурата в Пловдив поема случая с убийството във Виноградец. Шефът на районната прокуратура в Пазарджик е признал, че е приятел със собственика на пистолета, с който е извършено престъплението - Лазар Влайков. 

6-годишно дете застреля възрастен мъж в Пазарджишко

126 гилзи от газов пистолет. Толкова са намерили разследващите след рождения ден, завършил с убийство. Шестгодишното дете е държало оръжието, но трудно би могло да произведе изстрел, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

„Пистолетът е с по-особено устройство на предпазния механизъм. Тук предпазителят е на спусковата скоба, което поставя много въпроси относно възможността на това дете на тази възраст да преодолее необходимото усилие, което е необходимо за натиск на пусковата скоба. Трудно е детето да стреля с пистолета, но не е невъзможно”, обясни Сотир Цацаров. 

БЛИЗКИТЕ НА ЗАСТРЕЛЯНИЯ ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ: Няма как пистолетът да е бил в детето

Детето ще бъде разпитано. Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров - също. Близките на убития твърдят, че той е приятел на другия заподозрян - общинаря Лазар Влайков и, че двамата се опитват да потулят истината около убийството.

„Колегата потвърди, че има лични отношения, които са добри. И че никога не е нарушавал професионалните си задължения. Отрече да е имал непосредствена комуникация с лицето Влайков, като каза, че не е имал такава от близо месец. Изискани са от колегите от окръжна прокуратура разпечатки”, заяви Сотир Цацаров.

В телефонен разговор районният прокурор Георги Кацаров обясни, че е в отпуск и не желае да дава интервюта. Не потвърди, но и не отрече Влайков да го е търсил за помощ в нощта на убийството.

Ден след като председателят на общинския съвет в Септември беше освободен от ареста, екип на NOVA отново направи опит да разговаря с него, но в къщата му във Виноградец не откри никого. В същото време семейните автомобили са паркирани отпред. 

Без обвинения за собственика на пистолета, с който дете уби мъж (ВИДЕО)

Председателят на общинския съвет нападал хора неведнъж, твърдят хора от селото.

Официално е разследван два пъти - за побой и намушкване с нож, през 2008 г. и през 2012 г.. И в двата случая се оказал невинен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.