Близките на жертвата твърдят, че не 6-годишно дете, а друг е истинският извършител

Нови разкрития за убийството във Виноградец. Официалната версия на полицията и прокуратурата за убийството на собственик на заведение е, че става въпрос за нещастен инцидент. Близките на жертвата обаче твърдят, че 6-годишното дете, което беше посочено като неволен извършител на стрелбата, няма нищо общо с престъплението, а истинският убиец се прикрива.

Лазар Влайков, който бе задържан за 24 часа за това, че е предоставил пистолета си на детето, вече е освободен от ареста. Срещу него няма подвдигнати обвинения, нито е привлечен като обвиняем. 

Собственикът на ресторанта е застрелян пред очите на дъщеря му. Във фаталната вечер тя била сред гостите на тържеството по повод рождения ден на детето. Твърди, че не то, а Влайков е произвел смъртоностния изстрел срещу баща й.

БЛИЗКИТЕ НА ЗАСТРЕЛЯНИЯ ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ: Няма как пистолетът да е бил в детето

„Моят баща стоеше на този стол. Лазар стреляше от пейката в седнало положение нагоре. Ударната рана на баща ми е от ляво. Под мишницата е улучен, тъй като той обичаше да стои със скръстени ръце. Детето си играеше. Пистолетът до последно беше у Лазар Влайков. И последният изстрел пак е бил от него. Баща ми направи две крачки и се строполяса. Държеше се и викаше към Лазар: "Защо го направи? Защо ме рани?”, разказа за „Събуди се” Деница Тонкева.

Адвокат: Ако по ръцете на детето има барутни частици, значи то е стреляло

Близките се опасяват, че разследването по случая няма да е обективно. По думите им още във фаталната нощ Влайков звънял на един от прокурорите в Пазарджик.

„Те са като братя. Той го пази постоянно. Каквото и да направи. А лазар Влайков е конфликтна личност. Той уби моя мъж като куче, за нищо”, коментира съпругата на покойния Павлина Тонкева.

Психолог ще работи с 6-годишното дете, застреляло мъж

Влайков има няколко криминални прояви. За това два пъти е бил изключван от ГЕРБ. В събота партията за трети път го извади от редиците си.

Мнението на хората в селото за Лазар Влайков са от едната до другата крайност. Едни го описват като добър и авторитетен, а други - като конфликтна личност.

6-годишно дете застреля възрастен мъж в Пазарджишко

6-годишното дете е в шок. То и семейството му са изведени от селото. С момчето работи психолог. Баба му не вярва, че детето е стреляло. 

 

а още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.