Ще се отдели и сериозен ресурс за спортни учебни заведения

По темата

Близо 624 млн. лв. са предвидени за рехабилитация на материално-техническата база на образователната инфраструктура в страната. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той представи предвидените инвестиции по програмата.

„За първи път в този програмен период, освен енергийна ефективност в образователната инфраструктура, коментираме и по-съдържателни неща”, заяви Нанков.

160 млн. лв. ще бъдат вложени в модернизирането на професионални учебни заведения, а над 45 млн. лв. ще бъдат инвестирани в развитието на спортна база.

„Освен пътищата и ВиК инфраструктурата, изключително важна е и модернизацията на инфраструктурата в учебните заведения. Тя е изпълнена с учебни програми, със съдържание, с квалификация на персонала, със стандарти, но материално-техническата база със средствата от ОПРР е също основен приоритет”, посочи Николай Нанков.

В обхвата на програмата попадат 416 учебни заведения, включително 13 висши. От рехабилитираните детски градини, основни и средни училища и университети ще се възползват общо 255 269 деца и младежи. За всяко от тези български деца ще бъдат инвестирани средно по 2444 лв.

Министър Нанков подчерта, че чрез качественото образование регионите в България имат бъдеще. Основната цел на регионалната политика е да ги развива балансирано, което ще задържи хората в родните им места.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.