Проверката в Александровска болница не открила нарушения

Уволнения в „Пирогов” заради смъртта на пациент. 74-годишен мъж издъхна, след като часове наред чакал Спешна помощ. В „Пирогов” отказали да го лекуват, а в Александровска болница забавили приема му.  

ЗАРАДИ ПОЧИНАЛ ПАЦИЕНТ: Проверки в 2 столични болници (ВИДЕО)

Вътрешна инспекция в „Пирогов” е установила, че дежурният екип не е регистрирал случая, не са отчетени резултати от изследвания и преглед. Лекарите са нарушили задълженията си и не са спазили технологичните правила. Затова шефът на спешния институт проф. Асен Балтов е издал заповеди да бъде уволнен целият дежурен екип.  

Да пострадаш пред болница, а лекарите да не излязат

Мъжът умира, след като повече от четири часа не може да получи адекватна медицинска помощ.

Развитие и по още един случай, при който "Пирогов" се оказа с главна роля. Преди седмица лекари от спешния институт отказаха помощ на мъж, пострадал при катастрофа пред входа на болницата. Здравните власти обясниха, че в случая нямало нарушения. 

Линейка с дете с опасност за живота едва не закъсня фатално (ВИДЕО)

От „Пирогов” обясниха, че наредбите забраняват на спешните медици да напускат сградата, защото това би застрашило живота на пациентите зад стените на болницата.

В същото време законът за здравето и Наказателният кодекс изрично посочват, че ако медик откаже да се притече на помощ, може да бъде наказан с поправителен труд или глоба.

Междувременно пациентът, който пострада пред входа на "Пирогов", все още е в тежко състояние в реанимацията на болницата.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.