Миролюба Бенатова представя: Схемата на фантома

Повече от 40 измамени от фантом в интернет. ГДБОП разследва кой стои зад профила на Александър Николов. Той завлича десетки в схеми за заеми, които не се връщат и самолетни полети, които не се осъществяват. Никой не го е виждал, но всички говорят за него. Миролюба Бенатова представя: Схемата на фантома. 

По темата

Ваня разбира за Александър от свой добър познат, който й прави връзка с идеята да получи евтини самолетни билети от САЩ до България. Ваня се  предоверява, като за да е по-изгодно плащането, дава на мнимия Александър данните от кредитната си карта.

Връзката с човека от профила на Александър Николов се поддържа по телефон. След като съпругът на Ваня го заплашва с американски съд, семейството получава платежно нареждане за парите.

Оказва се, че с парите на едни кандидати за евтини билети са купувани билетите на други.   

От ГДБОП твърдят, че са наясно кой стои зад профила на Александър, но все още не са го задържали, защото работели по казуса отскоро. По информация на NOVA Александър е Спас от Кочериново, който обаче не е получавал пари на свое име.

Повечето от подведените да дадат пари на човек, когото никога не са виждали, не желаят да признаят публично, че са били измамени.

Още за това кой е измамникът и кои са жертвите му в социалните мрежи гледайте утре сутрин в предаването „Здравей, България”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.