Единият от арестуваните е непълнолетен

Общо 12 са задържаните за побоя над горските служители, опитали се да спрат незаконна сеч в град Баня. Единият от арестуваните е 16-годишен.

Срещу част от задържаните са повдигнати обвинения за нападение на длъжностни лица, а други ще бъдат съдени за незаконно държане на дървен материал.

 

Пребиха горски служители, докато опитвали да пресекат незаконна сеч

За четирама  от задържаните има безспорни доказателства, че са нападнали и пребили горските инспектори. Някои от тях са осъждани. Те ще бъдат задържани за 72 часа. Ще бъдат съдени за  нападение на длъжностни лица и нанасяне на средна телесна повреда. За таковапрестъпление законът предвижда наказание от 2 до 10 години.

Двама от пребитите горски служители от сряда са на работа. Третият, който е с тежки наранявания е в болница в Пловдив. Колегите им, които също са били нападнати онази вечер, признават, че се страхуват.

Сред задържаните в полицията, горските са разпознали част от нападателите.

При акцията в махалата полицаите са открили и 40 кубика незаконна дървесина.

И ако до вчера в махалата всички мълчаха за побоя, днес вече имат версия за случилото се.

"Горските набиха детето. Детето отиде за дърва. Горските от Хисаря го хванаха. Чуваме виковете и отиват хората там да спасят детето. За това са бити", коментира Ася Иванова.

Над 70 акта са съставили горските  за една година на бракониерите от махалата. Нито един от тях обаче не е платен. Глобите са за десетки хиляди левове.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.