Венцислав Василев уби половинката си пред очите на десетки свидетели

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийския градски съд (СГС) срещу 64-годишния мъж, застрелял съпругата си в заведение в столичния квартал „Лагера” през август.

Венцислав Василев уби половинката си с личния си пистолет пред очите на най-добрата й приятелка и десетки други свидетели.

Миролюба Бенатова представя: Предизвестеното убийство на Елена

Престъплението беше извършено, въпреки че жертвата подала общо четири жалби срещу съпруга си в полицията и прокуратурата. Обаждала се и на телефон 112 и дори получила ограничителна заповед, след като мъжът й отправил сериозни заплахи срещу нея.

Обвиняемият призна в съда, че е изстрелял пет куршума срещу съпругата си Елена.

"В момента признавам, че стрелях. Причините са огромни. Нямах намерение да я застрелям", каза Василев на едно от заседанията на съда. 

Миролюба Бенатова представя: Можеше ли Елена да избегне смъртта?

Мъжът обясни, че не е следял жената в деня на убийството. След като пристигнал от Ямбол в София на фаталния 18 август, той поискал да се срещне с нея, видял я случайно и се приближил, за да поговорят за двете им деца. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея на масата и му казала, че той вече няма деца, обясни Василев пред съда. Тогава мъжът решил да стреля. 

Според обвиняемия съпругата му е имала проблеми с алкохола, не му давала да вижда децата си и предишното си семейство. Той обясни и че не я е виждал, след като била издадена ограничителна заповед, забраняваща да я приближава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.