За дебатите в Народното събрание пристигна и премиерът Бойко Борисов

За втори път опозицията пробва да махне парламентарния шеф. Депутатите ще гласуват в петък искането на БСП за оставка на председателя Димитър Главчев. 

Цветанов: Нямаме притеснения да бъде искана оставката на Главчев
 
За сваляне на парламентарния председател е необходимо обикновено мнозинство от 121 народни представители. Сметките сочат, че въпреки подкрепата на ДПС, опозицията няма как да ги събере.

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

Не е ясна обаче тактиката на ВОЛЯ, а нейните гласове биха могли да се окажат решаващи.

Нинова: Няма да ме спрат, ще продължавам да им казвам истината в очите (ВИДЕО)

„БСП непрекъснато търси конфронтация. Това доведе до тази искра, която се случи миналия ден”, заяви пред NOVA Цвета Караянчева от ГЕРБ, визирайки изгонването на Корнелия Нинова от заседание на парламента.

„Случват се много хубави неща – добър бюджет, добър доклад, коледни надбавки за пенсионерите. Опозицията търси начин да отклони общественото внимание от добрите новини”, коментира още Караянчева. 

Тя обвини Нинова, че е извела групата си от парламента, когато в дневния ред е било заложено разглеждането на Закона за концесиите.

„Нинова каза, че няма да го подкрепи, но, може би, пред някого другиго е обещала да го подкрепи”, заяви Караянчева.

Валери Жаблянов от БСП отхвърли конспиративните теории.

„Едва ли има такъв план. Ситуацията се разви толкова динамично, че никой не е бил в състояние да планира каквото и да е”, заяви Жаблянов. „Дори премиерът призна, че в конкретния случай председателят на Народното събрание е постъпил неуместно”. 

Още гледайте във видеата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.