Разговорът е продължил един час

Натоварена програма за американския президент преди да отпътува за почивка по случай Деня на благодарността. Доналд Тръмп разговаря с Владимир Путин по телефона, ден след срещата на руския президент със сирийския му колега Башар Асад.

Разговорът между Тръмп и Путин идва на фона на разследването на руската намеса в американските избори за президент.

Путин: Отношенията между Турция и Русия са възстановени (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имахме страхотен разговор с президента Путин. Говорихме за мира в Сирия, много важно. Говорихме за Северна Корея. Разговорът ни продължи почти час и половина. Говорихме много решително за постигане на мира в Сирия, говорихме за Северна Корея и Украйна”, коментира президентът на САЩ Доналд Тръмп.

След като Съединените щати отново включиха Северна Корея в списъка със страни подкрепящи тероризма, официалният печатен орган в Пхенян определи тази мярка, като „отвратително престъпление извършено от побъркан президент“. Във вторник Вашингтон наложи на Севера и нова порция от санкции.

Тръмп нарече Ким Чен-ун "нисък и дебел" (ВИДЕО)

А след поредицата дипломатически совалки, Тръмп и семейството му отпътуваха за Флорида, за да отпразнуват Деня на благодарността.

Преди това, както повелява традицията, Тръмп помилва и двойка пуйки, на церемония в Белия дом.

„Тук сме днес, за да продължим тази чудесна американска традиция. Днес, в духа на Деня на благодарността, ще помилвам тази пуйка. Здравей Дръмстик! Мисля, че ще бъдеш много щастлив. Имам удоволствието да съобщя, че за разлика от милиони други пуйки по това време на годината, Дръмстик има много бляскаво бъдеще пред себе си”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Преди да бъдат помилвани, Дръмстик и партньорката му прекараха нощта в изискан хотел във Вашингтон.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.